Amanah adalah kunci kejayaan

Amanah adalah kunci kejayaan

Semasa mencari pengasuh anak atau pekerjaan menjaga anak, tidak ada yang lebih penting daripada kepercayaan dan keselamatan. Oleh itu, seluruh komuniti Babysits perlu bekerjasama untuk memastikan pengalaman terbaik di platform. Berikut adalah ringkasan langkah-langkah terpenting yang diambil oleh Bayi dan langkah-langkah yang boleh anda ambil:

Langkah Kepercayaan & Keselamatan Bayi

Pengesahan ID Kerajaan

Pengesahan ID Kerajaan

Pengguna boleh mendapatkan akaun yang disahkan dengan memberikan kad pengenalan kerajaan (mis. Lesen memandu, pasport, kad pengenalan, dll.).

Cara pengesahan ID berfungsi

Ulasan dan Rujukan

Ulasan dan Rujukan

Ketahui lebih lanjut mengenai pengasuh bayi dan ibu bapa dengan membaca apa yang dikatakan oleh ahli komuniti lain mengenai mereka melalui rujukan dan ulasan.

Pemesejan Selamat

Pemesejan Selamat

Manfaatkan sistem pesanan kami di mana anda boleh bergantung pada pemeriksaan automatik kami untuk mengesan penipuan dan tingkah laku yang mencurigakan.

Pengesahan Profil

Pengesahan Profil

Pengasuh bayi dan ibu bapa boleh mengesahkan profil mereka dengan alamat e-mel, nombor telefon mereka dan dengan menghubungkan profil dalam talian yang lain. Periksa profil pengguna untuk melihat maklumat apa yang telah mereka sahkan.

Piawaian Komuniti

Piawaian Komuniti

Babysits mempunyai satu set standard masyarakat yang kami harapkan untuk diikuti oleh semua anggota. Semua ahli bersetuju dengan standard dan syarat perkhidmatan masyarakat semasa mereka mendaftar ke platform.

Piawaian masyarakat

Apa yang anda boleh lakukan untuk menjadikan pengalaman anda selamat

Di Babysits kami percaya memberi anda wewenang untuk membuat keputusan anda sendiri. Berikut adalah beberapa petua untuk memastikan anda mendapat pengalaman yang selamat semasa menggunakan platform kami:

Berkomunikasi melalui Penjagaan Bayi

Berkomunikasi melalui Penjagaan Bayi

Gunakan perkhidmatan pesanan Babysits dengan penyaringan automatiknya, yang mengesan penipuan dan tingkah laku yang mencurigakan. Jangan sekali-kali memasukkan maklumat hubungan dalam keterangan profil anda.

Periksa profil dan pengguna dengan teliti

Periksa profil dan pengguna dengan teliti

Berhati-hatilah ketika berhadapan dengan profil yang mempunyai keterangan yang buruk, tidak ada pilihan khusus, atau bersikap curiga. Beritahu kami melalui butang laporan pada profil mereka.

Rahsiakan maklumat peribadi

Rahsiakan maklumat peribadi

Jangan sekali-kali berkongsi dokumen ID peribadi, alamat, e-mel, nombor telefon, atau maklumat kewangan anda dengan orang yang anda temui dalam talian.

Adakan perjumpaan pengenalan sebelum temu janji pertama

Adakan perjumpaan pengenalan sebelum temu janji pertama

Sentiasa berjumpa secara langsung di tempat awam sebelum menjadualkan temu janji menjaga anak pertama anda.

Semak rujukan dan sijil

Semak rujukan dan sijil

Sebelum menjadualkan janji temu, pastikan untuk memeriksa ulasan dan rujukan mereka dan minta melihat salinan sijil penjagaan anak yang berkaitan.

Gunakan borang pengambilan

Gunakan borang pengambilan

Isi borang ini sebelum temujanji pertama anda untuk membantu mengelakkan masalah yang timbul semasa janji temu.

Borang pengambilan

Bantu mencegah penipuan

Bantu mencegah penipuan

Adakah anda merasakan ahli lain tidak bersikap jujur atau boleh dipercayai dan bersikap curiga? Laporkan pengguna dan ikuti petua pencegahan penipuan kami.

Petua pencegahan penipuan

Laporkan ahli yang mencurigakan

Laporkan ahli yang mencurigakan

Kami mendorong pengguna untuk melaporkan orang lain yang melanggar piawaian komuniti kami, dan kami bertindak pantas untuk bertindak balas terhadap laporan.

Untuk lebih banyak petua untuk menjadikan penjagaan anak lebih selamat dan mudah, sila periksa:

Sumber Komuniti

Penafian

Penting untuk mengetahui bahawa kita tidak melakukan pemeriksaan automatik ke atas anggota masyarakat kita. Pada akhirnya, ahli kita harus menjalankan pemeriksaan latar belakang terhadap mereka yang mereka pilih untuk bekerja. Kami dapat mengatasi masalah yang timbul dengan interaksi anggota yang berlaku di platform kami. Namun, kami tidak dapat mengatasi masalah yang timbul di luar platform kami.