Ujian Mengasuh

Ujian Mengasuh

Oleh Babysits , 7 min dibaca

Adakah anda rasa menjadi seorang pengasuh adalah kerja yang sesuai untuk anda? Adakah anda selesa menukar lampin atau memasak? Adakah anda suka main permainan dan berseronok dengan kanak-kanak? Ambil ujian mengasuh ini untuk menguji ilmu anda dan membuktikan kepada semua orang! Adakah anda bersedia?

Ujian ini mengandungi 11 soalan yang mengandungi topik: “Cara menjaga kanak-kanak semasa anda mengasuh”. Sila ingat bahawa hanya satu jawapan adalah betul, jadi ambil masa anda untuk memilih jawapan yang terbaik! Sebelum mengambil ujian ini, ambil pen (atau pensel) dan kertas untuk menulis huruf jawapan anda!

Soalan 1. Anda sedang mengasuh seorang kanak-kanak perempuan berumur 3 tahun yang mahu bermain dengan mainannya. Apakah yang anda akan lakukan?

Jawapan B)

Soalan 2. Anda telah sampai ke rumah di mana anda akan mengasuh. Anda akan mengasuh seorang kanak-kanak lelaki berumur 2 tahun yang tak pernah ditinggal seorang, bersama pengasuh. Selepas ibu bapanya meninggalkan dia, kanak-kanak tersebut mula menangis. Apa yang anda patut buat?

Soalan 3. Kanak-kanak perempuan yang anda tengah mengasuh mahu menonton video Youtube lagu kegemaran dia supaya anda berdua boleh menari bersama-sama. Apa yang anda rasa anda patut buat?

*** Soalan 4**. Tiga kanak-kanak yang anda sedang mengasuh malam ini sangat comel. Anda mengambil gambar selfie dengan mereka. Apa yang anda buat?*

Soalan 5. Masa untuk makan malam. Anda sudah duduk untuk makan malam bersama kanak-kanak tetapi salah seorang dari mereka memilih makanan. Dia tutup mulutnya dan tidak mahu makan apa-apa. Apa yang anda akan buat?

Soalan 6. Anda sedang menjaga seorang bayi berumur 6 bulan untuk kali pertama. Sekarang tiba masanya untuk bagi bayi makan. Bagaimana anda memanaskan botol susu dia?

Soalan 7. Ibu bapa lambat dan mereka hantarkan teks kepada anda untuk menidurkan bayi mereka. Bagaimana anda meletakkan posisi bayi untuk tidur?
* A)
Pada perut
* B) Pada tepi
* C) Pada belakang

sleeping kid Jawapan C)

Soalan 8. Kanak-kanak berumur 6 tahun yang anda sedang jaga telah hilang secara tiba-tiba semasa anda sedang menidurkan kakaknya. Anda jumpa dia di dapur dengan sabun basuh pinggan di dalam mulut dan tangannya. Apa yang anda patut buat?

Soalan 9. Anda sedang mengasuh dua beradik, seorang abang dan seorang kakak dan mereka mula bergaduh. Bagaimana anda boleh meleraikan mereka?

Soalan 10. Sekarang adalah masa tidur kanak-kanak tetapi mereka masih belum mahu tidur lagi. Apa yang anda lakukan?

Soalan 11. Jika kanak-kanak bosan, aktiviti apa yang anda akan cadangkan?


Tahniah, ujian sudah habis!

Cuba lihat anda jenis pengasuh yang mana: babysitter test

PROFESIONAL: anda dapat sekurang-kurangnya lapan jawapan betul, bermaksud kerja pengasuh memang sesuai untuk anda! Anda adalah seseorang yang bertanggungjawab dan anda tahu cara menjaga kanak-kanak, dalam situasi yang khusus. Apa yang anda tunggu lagi? Daftar sekarang dan cari keluarga yang paling sesuai dan mungkin sedang mencari anda!!

Walaupun menjadi seorang pengasuh nampaknya bukan kerja yang sesuai untuk anda, tetapi jika anda sangat bermotivasi untuk belajar, anda boleh membaca beberapa artikel Bahan Komuniti kami untuk memahami dengan lebih baik cara menjaga kanak-kanak:

Jadi, tanpa mengira markah anda, anda sentiasa boleh belajar dengan mengikuti tips kami untuk menjadi pengasuh yang hebat! Jika anda mempunyai motivasi, segala-galanya boleh dibuat!