Hubungan pertama dengan keluarga

Hubungan pertama dengan keluarga

Oleh Babysits , 3 min dibaca

Berjumpa dengan keluarga pengasuh buat kali pertama agak menyeronokkan dan juga menakutkan. Di sini kami memberi tips kepada anda tentang cara untuk berjumpa dengan keluarga mengasuh dan membuat pandangan pertama yang bagus dan bermanfaat.

Detik pertama berjumpa dengan keluarga dari kerja potensi mengasuh mungkin akan menentukan jika anda berjaya atau tidak berjaya dapatkan kerja mengasuh yang dikhendaki! Ada beberapa ciri utama yang boleh membantu anda berjaya dalam perjumpaan pertama ini dan mampu membuat perjumpaan pertama ini berjalan dengan lancar dan bantu anda mendapatkan kerja mengasuh yang sempurna. Baca dengan lebih lanjut untuk mempelajari bagaimana anda mampu buat pandangan pertama yang bagus dengan keluarga yang anda mahu mengasuh.

1. Perjumpaan secara am:

Pertama sekali, berjumpa dengan keluarga

  • Walaupun anda tidak perlu berjumpa dengan ibu bapa atau kanak-kanak terlebih dahulu, kami sangat menggalakkan pengasuh untuk berjumpa dengan ibu bapa dan anak-anak mereka terlebih dahulu.
  • Selain itu, demi keselamatan anda sendiri, kami mencadangkan agar anda meminta ibu bapa untuk berjumpa di tempat awam dan anda membawa seseorang untuk menemani anda.

Ambil masa untuk memastikan anda berasa selesa

  • Anda juga harus mengambil masa untuk berasa selesa dengan pihak yang lain, walaupun ia bermaksud berjumpa beberapa kali sesama sendiri sebelum hari pertama.
  • Ibu bapa juga mungkin akan meminta anda untuk mengasuh anak mereka terlebih dahulu apabila mereka berada di rumah. Dengan cara ini, mereka boleh mengenali cara mengasuh anda dengan lebih rapat dan anda boleh tanyakan soalan kepada mereka.
  • Jika anda mahu mengasuh kanak-kanak di rumah, pastikan ibu bapanya sudah melawat rumah anda sekurang-kurangnya sekali sebelum anda mula mengasuh untuk mereka.

2. Semasa perjumpaan pertama

Berpakaian sopan

  • Tak semestinya anda perlu memakai sut, tetapi, memakai pakaian yang sopan untuk sesi mengasuh atau memakai pakaian yang elok akan memberikan pandangan yang positif kepada ibu bapa.

Bersedia untuk soalan

  • Jika anda bersedia untuk menjawab soalan tentang diri sendiri dan pengalaman anda mengasuh atau menjaga kanak-kanak, ini akan menarik perhatian ibu bapa yang sedang temubual anda.
  • Ini akan memberi pandangan bahawa anda adalah seorang yang sentiasa bersedia dan bertanggungjawab. Cuba fikirkan tentang jenis soalan apakah yang ibu bapa mungkin akan tanya anda!

Sediakan soalan anda sendiri

Ini juga akan menunjukkan bahawa anda seorang yang teratur dan sentiasa bersedia. Menyediakan soalan sendiri juga akan membantu anda memahami apakah tanggungjawab penuh kerja mengasuh; ini akan membantu anda menjadi pengasuh yang lebih baik!

Bermesra dengan kanak-kanak

  • Pastikan anda meluangkan masa dengan kanak-kanak tersebut supaya anda kenal mereka dan berinteraksi dengan mereka!
  • Ini akan membantu kanak-kanak untuk berasa lebih selesa dengan anda dan anda boleh melihat personaliti kanak-kanak tersebut, apa yang mereka suka, dan jenis gaya mengasuh yang mungkin lebih berkesan untuk mereka.

3. Selepas perjumpaan

Jika perjumpaan anda berjalan dengan lancar, dan anda mahu mengasuh untuk keluarga ini, kami menasihatkan anda untuk menyelesaikan semua butiran penting sebelum anda mula mengasuh, supaya anda lebih bersedia. Anda boleh menggunakan borang pengambilan ini sebagai garis panduan.

Babysits memberikan perkhidmatan mesej sulit untuk memudahkan komunikasi di antara pengguna. Ia penting untuk anda berkomunikasi dengan pengguna lain melalui Babysits terlebih dahulu, sehingga anda selesa untuk memberikan nombor hubungan dengan mereka dan menukar kepada sistem mesej yang lain. Sila ambil perhatian bahawa kami tidak mampu menolong anda dengan aduan yang telah dihantar diluar sistem perkhidmatan mesej kami, kerana kami tidak ada rekod pertukaran mesej ini. Jika anda menggunakan platform mesej lain, ia adalah pada risiko anda sendiri!

Semoga tips ini akan membantu memberi pandangan terbaik tentang diri anda sendiri! Adakah anda berjaya berhubung dan dapatkan kerja pertama anda? Cuba lihat beberapa aktiviti yang anda boleh buat dengan kanak-kanak yang anda mengasuh di sini!!