Menulis iklan pengasuh

Menulis iklan pengasuh

Oleh Babysits , 3 min dibaca

Di Babysits anda boleh mencipta profil dengan semua maklumat yang diperlukan oleh sebuah keluarga apabila mereka sedang mencari seorang pengasuh. Walaubagaimanapun, anda mesti memberi lebih perhatian kepada bahagian “Motivasi dan Pengalaman”.

Ibu bapa sering memberi perhatian yang lebih kepada bahagian motivasi kerana di situ mereka mampu mengenali pengasuh dengan lebih rapat. Jika ia terlalu panjang, ini bapa mungkin akan membaca beberapa barisan pertama sahaja. Jika ia terlalu pendek pula, risikonya ialah maklumat tidak mencukupi. Maka dengan itu, ia penting untuk mencari cara yang seimbang yang akan menjelaskan dengan baik anda siapa, apa yang anda boleh buat dan apa yang anda tawarkan.

Bayangkan diri anda seorang ibu atau bapa. Kebanyakkan dari iklan mereka adalah khusus, seperti: "Saya sedang mencari seorang pengasuh yang boleh menjemput anak saya di sekolah setiap hari dengan menaiki kereta dari sekolah”*.

Apakah perkara pertama yang menangkap perhatian anda?

  • Setiap hari
  • Pengasuh yang ada kereta

Maka dengan itu, mereka sedang mencari seseorang yang mempunyai lesen memandu dan seseorang yang boleh mengasuh hampir setiap hari. Jika ada perkara khusus yang anda boleh menawarkan kepada sesuatu keluarga, bagus jika anda menyatakannya segera.

Anda patut menulisnya sebagai pemberitahuan kerja yang penting walaupun ia tidak memerlukan banyak pengalaman atau kelayakan.

Anda masih bekerja dengan kanak-kanak dan sebagai ibu bapa, ia sangat penting untuk berhati-hati tentang siapa mereka memilih untuk menjaga anak mereka.

Jadi bagaimana anda boleh menjadi calon yang terbaik?

Apa yang anda perlukan:

  • Pertama sekali, kenalkan diri anda dengan memberitahu nama anda dan siapakah diri anda. Adakah anda sedang mencari kerja sebagai seorang pengasuh, nanny atau pengajar?

  • Tentukan jika anda sudah ada pengalaman dengan kanak-kanak atau dengan mengasuh. Ini akan memberikan anda markah lebih kerana anda boleh meminta orang yang pernah bekerja dengan anda pada masa lalu untuk memberikan anda rujukan.

  • Tentukan apa yang anda boleh tawarkan: bahasa yang berbeza, lesen memandu, sijil kecemasan, cth. Ia lebih bagus untuk menjangka keperluan sebuah keluarga dengan menawarkan kemahiran anda.

  • Availability: bagus jika anda fleksibel, tetapi jika anda ada komitmen yang tidak boleh dielak, elok jika anda menyatakannya. Walaubagaimanapun, tulis ketersediaan yang benar, seperti “saya boleh menjemput anak anda dari sekolah setiap pagi,” dan bukannya “Saya tidak boleh bekerja pada waktu tengah hari”.

Apa yang perlu dielakkan

  • Cuba elakkan frasa seperti “Saya memerlukan kerja dengan segera”. Walaupun permintaan anda ikhlas, ia mungkin akan dilihat sebagai keutamaan. Sebagai contoh, tulis “saya mempunyai banyak masa lapang dan boleh meluangkan masa dengan anak-anak anda, saya boleh memenuhi permintaan anda dengan mudah. “

  • Jika anda tidak mempunyai pengalaman dengan kanak-kanak, jangan katakan secara khusus. Contohnya, jika anda pernah menjaga adik atau saudara mara anda, ia masih bagus. Jika tidak, rujuk kembali betapa pentingnya menjaga anak.

  • Jangan tipu kerana penipuan akan menuju kepada bencana. Sebagai contoh, jika anda tidak mempunyai kereta, sila tulis bahawa anda ada lesen memandu atau berjalan bukan suatu masalah yang besar untuk anda. Cuba tuliskan secara jujur sebaik mungkin.

Ini adalah infografik yang meringkaskan apa yang perlu ditulis dan apa yang tidak patut ditulis dalam pengumuman tersebut.

how to write a Babysitter description

Ini adalah tips kecil yang boleh membantu anda meningkatkan penglihatan anda. Cuba tulis dengan ringkas dan ingat untuk menjadi diri sendiri. Lebih lagi, jika anda mencari kerja sebagai pengasuh di Babysits, anda boleh meningkatkan kemungkinan anda untuk dihubungi dengan menggunakan sistem lencana.