Tips gambar profil Babysits

Tips gambar profil Babysits

Oleh Babysits , 4 min dibaca

Adakah anda pasti tentang gambar mana anda patut gunakan sebagai profil anda? Ini adalah langkah yang penting kerana satu gambar profil yang bagus boleh meningkatkan peluang anda untuk mencari kerja sebagai pengasuh. Selalunya ia adalah peluang terawal anda untuk membuat tanggapan pertama yang baik. Kalau anda sudah ada gambar professional, gunakan gambar ini. Tetapi, ramai di antara kami tak mempunyai akses kepada gambar professional, jadi kami mesti buat yang terbaik. Ini adalah beberapa tips untuk memastikan anda mengambil gambar yang terbaik untuk gambar profil Babysits anda.

Pilih gambar yang nampak macam anda

Penting untuk beritahu ibu bapa imej yang tepat tentang rupa anda. Pada zaman sekarang, ia sudah menjadi kebiasaan untuk orang menukar wajah dan rupa mereka di media sosial. Ia bukan idea yang bagus untuk menggunakan filter kerana ia tidak memberi gambaran dan representasi yang tepat tentang seorang pengasuh. Anda juga mungkin mahu menggunakan gambar dari lima tahun yang lepas atau semasa rambut anda berlainan warna. Ibu bapa mungkin tak suka apabila anda bertemu dengan mereka buat kali pertama, dan mungkin akan menyebabkan mereka soalkan kredibiliti anda. Jadi, lebih baik kalau anda pastikan gambar anda adalah gambar yang terbaru. Ia sepatutnya menjadi representasi yang tepat tentang rupa dan wajah harian anda. Kalau anda seseorang yang menukar rupa anda secara drastik, ia adalah idea yang bagus untuk mengemaskini gambar anda.

Ambil gambar anda seorang sahaja

Gambar berkumpulan dengan kawan-kawan dan keluarga mungkin adalah sangat cantik dan mampu menunjukkan personaliti yang menyeronokkan dan gembira, tetapi, ia boleh membuat ibu bapa keliru tentang siapa pengasuh yang sebenar. Untuk mengelakkan kekeliruan, ia lebih baik untuk anda memilih gambar yang ada diri anda seorang sahaja. Ia juga penting untuk gambar anda diambil pada latar depan supaya ia menunjukkan gambar yang lebih jelas.

Minta tolong untuk mengambil gambar anda

Lebih bagus kalau anda meminta pertolongan kawan atau ahli keluarga untuk mengambil gambar anda. Mengambil gambar selfie dibenarkan, tetapi tidak digalakkan. Kamera depan pada sebuah telefon bimbit memberikan kualiti gambar yang lebih rendah, maka, kamera belakang selalunya lebih bagus. Penggunaan filter juga boleh memberikan gambaran yang negatif kepada profil anda, terutamanya kalau filters ini sembunyikan muka anda. Dengan meminta tolong orang lain untuk mengambil gambar anda, anda mungkin mendapati bahawa gaya anda dalam gambar ini nampak lebih selesa dan semulajadi. Kawan anda juga mungkin boleh membantu anda dalam cara bergaya dalam gambar untuk memastikan anda dapat gambar yang paling professional dengan memberitahu anda untuk membetulkan baju anda atau senyum lebih.

Elak latar belakang yang mengganggu

Latar belakang yang neutral lebih bagus untuk gambar profil anda kerana latar belakang ini nampak lebih professional dan memastikan anda dapat mengambil gambar pengasuh yang jelas. Mengambil gambar di luar dalam alam semulajadi atau di depan latar depan yang hebat adalah idea yang bagus kalau anda pastikan ia sederhana. Jangan masukkan maklumat peribadi anda pada latar belakang anda seperti alamat dan nombor telefon. Jangan gunakan CV anda sebagai gambar profil kerana ini akan dibuang.

Pakai pakaian yang sesuai

Kenapa penting apa yang anda pakai? Mungkin ia pelik untuk beberapa orang, tetapi kod pakaian anda boleh membantu pemandangan ibu bapa terhadap anda. Ia penting untuk anda memakai pakaian yang sesuai pada kerja pertama pengasuh anda. Jangan pakai cermin mata hitam atau apa-apa yang boleh menutup penampilan anda. Warna yang terang selalunya nampak cantik apabila menangkap gambar. Memakai warna yang berani boleh membantu gambar anda nampak hebat. Kami tidak menasihatkan anda memakai kostum yang kelakar kerana ia mungkin mengganggu dan lebih cenderung untuk promosikan respons yang negatif dari ibu bapa.

Ini adalah contoh bagaimana gambar profil anda patut diambil dan tak patut diambil:

how to take a profile picture

Apa maksud gambar profil yang bagus untuk anda

Kalau anda sedang mencari cara untuk meningkatkan kadar respons dan rujukan, ia mungkin idea yang bagus untuk meluangkan masa dan memastikan gambar profil anda bagus. Ia adalah pandangan dan gambaran pertama tentang anda dan boleh membantu anda berkomunikasi kepada ibu bapa yang anda seorang yang mesra dan boleh dipercayai. Ini sangat penting kalau anda mahu ibu bapa berkomunikasi dengan anda. Fikirkan ia seperti jenama anda tersendiri, dengan mencuba untuk menyerlah dari persaingan lain. Kami janji masa dan tenaga yang anda meluangkan untuk ini adalah sangat bernilai. Jika anda mencari tips untuk menambah baik profil anda, cuba lihat artikel ini tentang bagaimana cara untuk menulis profil yang bagus.

Kenapa tunggu lagi? Daftar sekarang dan cari pengasuh terbaik atau kerja sebagai pengasuh, terima kasih kepada gambar profil terbaru anda!