Apakah harga purata pengasuh?

Apakah harga purata pengasuh?

Oleh Babysits
2 min dibaca

Ingin tahu berapa anda patut membayar pengasuh anda atau berapa anda patut kenakan caj untuk perkhidmatan pengasuh? Tak usah mencari lebih jauh! Kami telah menyenaraikan kadar purata harga setiap jam mengasuh yang dicajkan oleh pengasuh dalam komuniti kami. Hasil carian:

Menyenaraikan semua harga upah purata pengasuh untuk setiap negara, kami dapat tahu bahawa pengasuh di Belanda dan Luxembourg mengenakan purata caj harga yang paling rendah pada hanya €6.60 setiap jam. Di Portugal, pengasuh biasa mengenakan pembayaran yang paling sedikit sebanyak €6.44 setiap jam.

Soalan ini akan ditanya: di negara manakah pengasuh mengenakan pembayaran yang paling tinggi? Di sini, tiga negara paling mahal adalah Switzerland, Denmark dan Australia. Di Australia, seorang pengasuh mengenakan caj sebanyak €11.11 setiap jam, manakala di Denmark, harganya lebih mahal sedikit iaitu sebanyak €12.31 setiap am. Kadar purata harga paling mahal adalah untuk pengasuh di Swiss, yang mendapat bayaran sebanyak €15.34 sejam.

Sila ingat bahawa harga dalam kadar purata setiap jam berubah diantara pengasuh di negara-negara lain adalah kerana perbezaan kos kehidupan dan gaji di antara negara-negara ini. Sebagai contoh, walaupun pengasuh di Switzerland dapat bayaran yang paling tinggi, kadar purata harga produk dan perkhidmatan di sana juga adalah tinggi berbanding dengan negara lain yang disenaraikan di sini.

Ingin tahu berapa harga purata seorang pengasuh di negara anda? Cuba lihat infografik ini untuk ketahui lebih lanjut!

Change this image description