Mini sosej gulung buatan sendiri

Mini sosej gulung buatan sendiri

Oleh Babysits
1 min dibaca

Sosej gulung mini ini adalah snek yang sedap dan senang untuk dibuat bersama kanak-kanak. Resepi ini hanya memerlukan dua bahan, sosej mini dan kulit pastri, dan ia boleh dibuat dengan cepat! Kanak-kanak memang sangat suka gulungan sosej ini, jadi lihat cara untuk membuatnya untuk masa snek anda di bawah!

Hasilkan: 20 sosej gulung mini

Apa yang anda perlukan

  • 20 sosej mini (anda juga boleh menggunakan sosej biasa dan memotongnya kecil-kecil!)
  • 5 helai kulit pastri

Apa yang perlu dibuat:

  • Panaskan oven kepada 200 °C (400 °F)
  • Potong kulit pastri untuk menjadi kepingan yang cukup besar yang boleh membalut sosej
  • Balut kepingan pastri mengelilingi setiap sosej (jangan tutup bahagian hujung sosej!)
  • Masukkan gulungan sosej ke dalam oven dan keluarkan apabila pastri menjadi warna perang keemasan
  • Biarkan gulungan sosej sejuk untuk beberapa minit dan selamat menjamu selera!

Sertai Komuniti Pengasuh!

Daftar secara percuma