Mini sosej gulung buatan sendiri
Oleh Babysits
•
1 min dibaca
Sosej gulung mini ini adalah snek yang sedap dan senang untuk dibuat bersama kanak-kanak. Resepi ini hanya memerlukan dua bahan, sosej mini dan kulit pastri, dan ia boleh dibuat dengan cepat! Kanak-kanak memang sangat suka gulungan sosej ini, jadi lihat cara untuk membuatnya untuk masa snek anda di bawah!
Hasilkan: 20 sosej gulung mini
Apa yang anda perlukan
- 20 sosej mini (anda juga boleh menggunakan sosej biasa dan memotongnya kecil-kecil!)
- 5 helai kulit pastri
Apa yang perlu dibuat:
- Panaskan oven kepada 200 °C (400 °F)
- Potong kulit pastri untuk menjadi kepingan yang cukup besar yang boleh membalut sosej
- Balut kepingan pastri mengelilingi setiap sosej (jangan tutup bahagian hujung sosej!)
- Masukkan gulungan sosej ke dalam oven dan keluarkan apabila pastri menjadi warna perang keemasan
- Biarkan gulungan sosej sejuk untuk beberapa minit dan selamat menjamu selera!