Magik di waktu Krismas

Magik di waktu Krismas

Oleh Babysits , 3 min dibaca

Adakah anda sedang mengira hari sampai cuti Krismas? Jangan risau, masa setiap tahun di mana keluarga semua berkumpul untuk raikan musim ini hampir tiba! Kami mahu memberikan anda beberapa idea untuk membantu anda meluangkan masa dengan orang tercinta dan tolong anda memastikan Krismas ini adalah Krismas yang paling menyeronokkan.

Sempena musim cuti ini, anda mesti meluangkan masa dengan orang tersayang membuat beberapa aktiviti yang menarik. Cuba lihat 5 aktiviti menyeronokkan ini yang boleh dilakukan dengan keluarga dan anak-anak anda:

Anda sudah menulis surat kepada Santa?

Pada zaman sekarang, kita tak menulis banyak surat, betul? Tetapi ada satu yang anda tak akan lupa! Jika anda belum menolong anak anda menulis surat kepada Santa lagi, jangan risau! Kami telah memberi anda 3 templat untuk dicetak atau disi dengan impian anak anda. Jika anak anda masih kecil, anda boleh menggunakan tempat yang ada lukisan.

letter to santa
letter to santa
letter to santa

Santa Claus selalu ada masa untuk setiap seorang anak di seluruh dunia.

Marathon filem Krismas kegemaran anda

Banyak filem Krismas ditayangkan setiap tahun, sampai tak terkira. Tetapi, filem klasik yang semua orang tahu dan suka, mesti ditonton semula! Kami mencadangkan filem “A Christmas Carol” oleh Charles Dickens, kerana ia ada maksud yang mendalam; filem ini tentang seorang lelaki yang mahu membaiki semangat krismas dia selepas dia dilawati oleh tiga roh yang akan tunjukkan kepada dia bagaimana keadaan Krismas kalau dia tak ubah perangai dia. Cerita yang penuh makna ini akan mengajar anak anda bahawa dalam kehidupan, ia lebih penting untuk dikelilingi orang yang tersayang pada waktu Krismas dari kisah tentang hadiah Krismas sahaja.

Cari harta karun keluarga

Masa keluarga sekarang! Aturkan sesi cari harta karun sebagai suatu aktiviti yang menyeronokan dengan semua ahli keluarga anda! Buat rusa yang kecil dan sorokkan rusa-rusa itu di sekitar rumah. Untuk membuat rusa kecil, anda hanya perlukan papan kad yang lama, warna dan pompom untuk hidung rusa!

Christmas reindeer Pemenang yang jumpa rusa paling banyak menang satu lagi hadiah!

Keindahan di pasar Krismas

Ia tak rasa macam Krismas sehingga anda melawat pasar Krismas taman anda. Pilih satu hari bila semua keluarga anda boleh pergi dan luangkan satu hari berjalan di pasar bersama-sama. Pasar mengandungi rumah kayu kecil yang cantik di mana orang menjual produk tempatan: dari makanan biasa kepada hiasan Krismas yang cantik untuk rumah anda! Kalau anda masih belum membeli hadiah yang asli untuk kawan-kawan anda, anda boleh mencari banyak idea di pasar. Atau anda boleh melawat pasar dan menikmati makanan dan minuman yang sedap!

Siapa yang tak suka biskut?

Paling terakhir, anda boleh masak resepi sedap di mana anak-anak anda boleh tolong di dapur! Cuba lihat** biskut shortbread** ini, resepi yang paling sempurna untuk hari Krismas dan masa tengahari yang selesa. Jangan lupa beli pemotong dan aduan biskut untuk buat bentuk yang comel. Sila ikut resepi kami dan anda tidak akan kecewa!


Selamat Hari Krismas!