Magik di waktu Krismas

Magik di waktu Krismas

Oleh Babysits
3 min dibaca

Adakah anda sedang mengira hari sampai cuti Krismas? Jangan risau, masa untuk semua ahli keluarga berkumpul untuk meraikan musim ini hampir tiba! Kami mahu memberikan anda beberapa idea untuk membantu anda meluangkan masa dengan orang tercinta dan tolong anda memastikan Krismas ini adalah Krismas yang paling menyeronokkan.

Sempena musim cuti ini, anda mesti meluangkan masa dengan orang tersayang membuat beberapa aktiviti yang menarik. Cuba lihat 5 aktiviti menyeronokkan ini yang boleh dilakukan dengan keluarga dan anak-anak anda:

Adakah anda sudah menulis surat kepada Santa?

Pada zaman sekarang, kita tidak lagi menulis banyak surat, betul? Tetapi ada satu surat yang anda tidak akan lupa! Jika anda belum menolong anak anda menulis surat kepada Santa lagi, jangan risau! Kami telah memberi anda 3 templat untuk dicetak atau disi dengan hasrat anak anda. Jika anak anda masih kecil, anda boleh menggunakan templat yang mempunyai lukisan.

letter to santa
letter to santa
letter to santa

Santa Claus selalu mempunyai masa untuk setiap kanak-kanak di seluruh dunia.

Maraton filem Krismas kegemaran anda

Banyak filem Krismas ditayangkan setiap tahun. Tetapi, filem klasik yang popular dan digemari ramai, mesti ditonton semula! Kami mencadangkan filem “A Christmas Carol” oleh Charles Dickens, kerana ia mempunyai maksud yang mendalam; filem ini adalah mengenai seorang lelaki yang mahu memulihkan semangat krismasnya selepas dia dilawati oleh tiga roh yang akan menunjukkannya keadaan Krismas kalau dia tidak mengubah perangainya. Cerita yang penuh makna ini akan mengajar anak anda bahawa dalam kehidupan, ia lebih penting untuk dikelilingi orang yang tersayang pada waktu Krismas dan perayaan Krismas bukan untuk hadiah sahaja.

Cari harta karun keluarga

Masa untuk bergembira dengan keluarga! Aturkan sesi mencari harta karun sebagai suatu aktiviti yang menyeronokan dengan semua ahli keluarga anda! Buat rusa yang kecil dan sorokkan rusa-rusa itu di sekitar rumah. Untuk membuat rusa kecil, anda hanya perlukan papan kad yang lama, warna dan pompom untuk hidung rusa!

Christmas reindeer Pemenang yang dapat mencari paling banyak rusa boleh memenangi satu lagi hadiah!

Terokai keindahan pasar Krismas

Perayaan Krismas tidak sempurna sehingga anda melawat pasar Krismas di kawasan anda. Pilih satu hari apabila semua ahli keluarga anda boleh pergi dan meluangkan satu hari berjalan di pasar bersama-sama. Selalunya, pasar Krismas mengandungi rumah kayu kecil yang cantik di mana orang menjual produk tempatan: dari makanan biasa kepada hiasan Krismas yang cantik untuk rumah anda! Kalau anda masih belum membeli hadiah yang asli untuk kawan-kawan anda, anda boleh mencari banyak idea di pasar Krismas. Atau anda boleh melawat pasar Krismas dan menikmati makanan dan minuman yang sedap!

Siapa yang tidak suka biskut?

Terakhir sekali, anda boleh memasak resepi sedap yang mudah di mana anak-anak anda boleh menolong untuk menyediakannya! Cuba lihat** biskut shortbread** ini, resepi yang paling sempurna untuk hari Krismas dan masa tengah hari yang selesa. Jangan lupa beli pemotong dan aduan biskut untuk mencipta bentuk yang comel.


Selamat Hari Krismas!