Bantuan - Untuk keluarga

Untuk keluarga

Ibu bapa boleh mencari pengasuh dan penyedia penjagaan kanak-kanak di Babysits melalui halaman carian . Anda boleh memasukkan bandar, alamat atau poskod di carian untuk

Jika anda sudah berdaftar dan pos profil anda, penyedia penjagaan kanak-kanak yang berminat boleh menghubungi anda.

Jika anda mahu menghantar mesej kepada penyedia penjagaan kanak-kanak, anda boleh menghubungi mereka melalui profil mereka dan klik pada butang "Hubungi"

*Sila ambil perhatian: Untuk menghubungi atau respon kepada penyedia penjagaan kanak-kanak , anda perlu mempunyai profil anda sendiri yang lengkap (jadi jangan lupa untuk berdafter atau log masuk dan langganan akaun premium

Jadi, apabila anda sudah menjumpai seorang pegasuh yang anda mahu hubungi, anda boleh menaik taraf kepada langganan premium

Ibu bapa juga boleh mencari sumber penjagaan kanak-kanak alternatif di Babysits, seperti penjagaan kanak-kanak bekeperluan khas dan ibu bapa lain dengan ciri ibu bapa-bantu-ibu bapa

Ibu bapa perlu naik taraf ke akaun premium untuk menghubungi pengasuh. Anda boleh naik taraf ke akaun premium melalui halaman naik taraf (selepas pendaftaran) atau melalui aplikasi Babysits.

Akaun premium anda akan diperbaharui setiap bulan dan boleh dibatalkan pada bila-bila masa.

Jika anda mahu batalkan akaun premium anda, anda boleh buat dengan mudah di halaman status akaun.

Ingat jika anda melanggan akaun premium melalui aplikasi iOS anda juga harus membatalkan langganan anda melalui Apple. Anda boleh melakukannya melalui tetapan peranti anda melalui Apple ID di bawah Langganan.

Sila ambil perhatian bahawa apabila anda membatalkan akaun premium anda, koleksi pembayaran terakhir masih akan berlaku. Ini kerana kami menerima pembayaran dengan tunggakan. Sebagai contoh, jika bulan baru anda baru bermula minggu lepas, yuran bulanan untuk bulan tersebut masih akan diambil. Walau bagaimanapun, durasi terma baru tidak akan dikenakan bayaran.

Jika anda mempunyai hari yang berlebihan dalam akaun premium anda, anda masih boleh menggunakan perkhidmatan premium untuk BAKI hari yang tinggal selepas pembatalan akaun premium anda. Jika anda masih mempunyai masalah dengan pembatalan akaun anda, sila hubungi perkhidmatan pelanggan kami.

Apabila anda sudah menjumpai seorang pengasuh, anda boleh buat merancang temu janji dengan mereka.

Rancang temu janji dan jadualkannya melalui halaman profil penyedia penjagaan kanak-kanak tersebut dengan menekan butang 'Minta Tempahan' atau melalui peti masuk anda dan klik pada perbualan dengan pengasuh. Di bahagian kiri, anda boleh klik butang “Minta Tempahan” untuk merancang temu janji. Selepas penyedia penjagaan kanak-kanak menerima permintaan anda, anda boleh membayar untuk tempahan tersebut untuk menjadualkannya secara rasmi.

Klik di sini untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang Tempahan

Ya, anda boleh! Walaupun akaun premium anda dibatalkan, anda masih boleh mesej pengasuh baru dalam tempoh masa kontrak anda. Apabila kontrak anda telah tamat tempoh, anda masih boleh menyambung perbualan yang telah anda mulakan dengan langganan akaun premium anda, tetapi anda tidak boleh memulakan sebarang perbualan baru.

Bayaran yang anda tetapkan untuk penyedia penjagaan kanak-kanak bergantung kepada mereka dan situasi anda.

Penyedia penjagaan kanak-kanak akan meletakkan anggaran harga setiap jam untuk temu janji mengasuh, berdasarkan gaji minimum, kelayakan, kemahiran dan pengalaman. Anda boleh melihat maklumat ini pada profil mereka

Anda juga boleh meletakkan harga yang anda mahu tawarkan kepada pengasuh di profil anda.

Ia terpulang kepada anda dan penyedia penjagaan kanak-kanak untuk bersetuju dengan kadar bayaran yang anda akan membayar mereka.

Anggaran harga setiap jam boleh berubah bergantung kepada jumlah kanak-kanak yang anda ada, tugasan yang perlu dilakukan oleh pengasuh, jenis penyedia penjagaan kanak-kanak dan lokasi kerja mengasuh tersebut.

Di sesetengah tempat, ianya wajib di sisi undang-undang untuk mengatur kontrak.Kami mengesyorkan agar anda mengisi borang pendaftaran kami dan membacanya dengan teliti untuk memastikan pengalaman mengasuh lebih lancar untuk kedua-dua pihak.

Adakah anda melalui pengalaman yang negatif dengan penyedia penjagaan kanak-kanak? Kami kesal mendengar ini.

Jika anda telah menghubungi pengasuh melalui sistem perkhidmatan mesej Babysits, anda boleh menulis ulasan tentang pengasuh berkenaan atau menyekat mereka. Dalam apa jua kes, kami meminta anda untuk melaporkan pengasuh tersebut kepada perkhidmatan pelanggan kami. Babysits akan akan menerima notifikasi tentang laporan ini dan akan mengambil tindakan yang diperlukan.

Adakah anda mengalami masalah untuk mendapatkan respon dari penyedia penjagaan kanak-kanak? Kami kesal untuk mendengar perkara ini. Kami faham bahawa ini boleh menjadi satu pengalaman yang menegecewakan.

Kami kerap menghantar notifikasi peringatan dan e-mel kepada mereka dan akan menyembunyikan profil yang tidak aktif dari halaman carian kami. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa langkah yang boleh anda lakukan:

  • Di profil mereka, anda boleh melihat aktiviti terakhir dan purata masa respon mereka. Kami mengesyorkan anda untuk menghubungi penyedia penjagaan kanak-kanak yang aktif baru-baru ini dan meningkatkan peluang anda untuk mendapatkan respon.
  • Pengasuh mungkin tidak membaca mesej pertama anda kerana mereka sibuk dengan persekolahan. Dalam situasi ini, ia mungkin membantu untuk menghubungi mereka semula.
  • Tip terakhir adalah untuk megaktifkan diri anda. Jika penyedia penjagaan kanak-kanak melihat bahawa anda tidak aktif untuk masa yang lama atau anda tidak respon kepada mesej anda, mereka mungkin boleh membuat kesimpulan bahawa anda tidak lagi mencari pengasuh dan mereka tidak akan menghubungi anda.

Cari pengasuh yang aktif baru-baru ini

Malangnya, anda tidak boleh mengemas kini maklumat akaun bank untuk langganan premium buat masa sekarang. Sila hubungi perkhidmatan pelanggan jika anda mahu mengemas kini maklumat akaun bank anda.

Ibu bapa boleh membuat permintaan bayaran balik penuh* untuk langganan premium mereka dalam masa 14 hari selepas pembelian. Hubungi perkhidmatan pelanggan kami untuk bayaran balik. Selepas 14 hari, malangnya, kami tidak boleh memberi bayaran balik kepada anda.

  • Ini hanya tertakluk kepada langganan premium yang dibeli secara langsung dari Babysits. Pembayaran melalui pihak ketiga seperti Apple dikecualikan.