Keperluan Pengasuh

Keperluan Pengasuh

Oleh Babysits
3 min dibaca

Apabila mengasuh, bagus jika anda membawa beg bersama anda untuk membantu anda membawa semua alatan yang diperlukan untuk menolong anda menangani sebarang kecemasan yang anda mungkin hadapi. Anda perlu bersedia sentiasa! Ia juga idea yang bagus untuk menyediakan permainan cth untuk memastikan anak-anak kecil tidak bosan.

Bagaimana anda patut membuat kit pengasuh anda? Pertama sekali, ia adalah idea yang bagus untuk membawa sebuah beg. Jika anda akan membeli beg yang baru untuk kerja anda, ia adalah cadangan yang bagus untuk membeli beg yang mempunyai ruang yang mencukupi untuk semua keperluan mengasuh anda. Pastikan beg anda serbaguna, jadi anda boleh menggunakannya untuk sekolah, dan semasa membeli-belah, cth.

#tetrischallenge babysitters bag

cabarantetris

1. Bawa bahan untuk seni dan kraf

Adakah anda bekerja sebagai seorang pengasuh tetapi anda tidak tahu bagaimana untuk menghiburkan kanak-kanak tersebut? Babysits menawarkan cadangan yang bagus. Ambil bahan seperti kertas, gunting dan pen marker dan bawa bahan yang tak digunakan dari rumah yang anda boleh menggunakan semula dengan mencipta diy (buat sendiri). Anda boleh buat kapal terbang menggunakan botol plastik or an origami dengan kertas berwarna.

2. Bawa mainan bersama anda

Permainan papan seperti “Snakes and ladders” atau “Guess Who” selalunya disukai ramai untuk kedua-dua kanak-kanak dan orang dewasa. Permainan jenis ini jauh lagi bagus dari apa jua yang terdapat pada peranti teknologi seperti Ipad atau telefon pintar. Permainan papan menajamkan minda. Jika kanak-kanak menghadapai masalah tidur, anda juga boleh membawa sebuah patung beruang untuk menenangkan mereka.

3. Jika anda mempunyai kit pertolongan kecemasan di rumah, bawa bersama anda

Jika ibu bapa tidak mempunyai sebuah kit pertolongan kecemasan, pastikan anda bawa anda punya sendiri. Simpan di dalam beg anda dan pastikan ia diisikan dengan plaster, kain rawatan, ubat pembasmi kuman dan semua yang anda perlukan untuk menangani kecemasan kecil. Ia sentiasa lebih bagus untuk mengelakkan kejadian yang tidak dijangka seperti jatuh atau luka kecil.

4. Telefon

Secara umum, telefon bimbit anda tidak sepatutnya menjadi gangguan semasa bekerja, terutama semasa bekerja sebagai seorang pengasuh. Tetapi untuk tujuan kecemasan, telefon bimbit penting untuk berada dengan anda sepenuh masa. Pastikan anda mempunyai akses kepada semua hubungan kecemasan yang anda perlukan. Sentiasa bersedia untuk membuat panggilan apabila kes yang tidak dijangka berlaku atau ada sebarang masalah dengan kanak-kanak.

5. Bahan-bahan untuk resepi yang lazat

Adakah memasak minat utama anda? Bawa semua bahan yang anda perlukan untuk membuat pencuci mulut yang sihat. Luangkan masa tengahari sebagai seorang chef mengajar anak muridnya. Tanya ibu bapa terlebih dahulu jika anak mereka mempunyai sebarang alahan makanan dan kebenaran untuk masak dalam dapur mereka.

Lebih lagi, tanya ibu bapa terlebih dahulu apa kesukaan anak mereka: ada kanak-kanak yang suka bermain dengan anak patung, ada yang suka membaca buku dan ada yang suka mendengar muzik. Ikuti nasihat mereka supaya anda bersedia untuk menjadi pengasuh yang paling sempurna. Senarai di atas tidak wajib; sebagai contoh jika anda mengasuh kanak-kanak kecil, anda juga boleh membawa patung mainan haiwan untuk bermain dengan mereka.