Apa maknanya apabila seseorang memberi ID kerajaan?

Kami mahu anda yakin bahawa ahli Babysits adalah tulen.

Salah satu cara kami mengesahkan seseorang adalah dengan meminta ID kerajaan. Ini boleh diberi dalam bentuk lesen memandu, pasport, kad pengenalan, dll.

Jika "ID Kerajaan diberi" terpapar untuk ibu bapa atau pengasuh, ini bermakna mereka telah berjaya menambah ID Kerajaan. Ini membantu kami memastikan Babysits selamat, melawan kes penipuan, dan banyak lagi.

Adakah penambahan ID kerajaan selamat?

Pengesahan ID diproses dengan selamat oleh rakan kongsi kami Stripe. Apa pun alasannya, ID anda tidak akan dikongsi dengan orang lain yang menggunakan Babysits atau pihak ketiga yang lain.

Bagaimanakah ID Kerajaan disemak?

Pengguna menangkap imej dokumen ID fizikal dengan desktop atau kamera telefon bimbit mereka dan menghantarnya ke Babysits. Pembelajaran Mesin cuba mengenal pasti sama ada dokumen yang ditambahkan adalah sahih.

Seterusnya, pengguna mesti mengambil foto diri sendiri (selfie). Ini digunakan untuk mengesahkan bahawa wajah pada dokumen pengenalan diri dan foto diri sendiri (selfie) mereka adalah sepadan.

Menyelesaikan proses ini bukanlah pengesahan untuk mana-mana ibu bapa atau pengasuh, ia tidak menjamin identiti seseorang, dan bukanlah jaminan bahawa interaksi dengan mereka adalah selamat. Sentiasa gunakan penilaian terbaik anda, dan ikuti petua keselamatan kami.